PÅLSJÖ KROG FÅR NY ÄGARE

Ägarna bakom KOL & Cocktails-gruppen har förvärvat anrika Pålsjö Krog i Helsingborg. Den förre ägaren Tess Wieslander driver verksamheten vidare året ut och går nu mot en hektisk tid med julbord och nyårsfirande. Krogen håller sedan stängt för en mindre renovering under januari och öppnar åter i februari.

– När vi startat våra tidigare verksamheter har vi skapat helt nya koncept. Med Pålsjö Krog behöver vi inte skapa något nytt. Här tar vi över en etablerad verksamhet där vi inte ska ändra på mycket, utan snarare förädla och förvalta ett väl beprövat koncept med många stamgäster, säger Michael Fogelqvist, som tillsammans med Patrick Jakobsson och Mattias Tornblad utgör ägargruppen som efter årsskiftet tar över Pålsjö Krog.

Pålsjö Krog ligger på Strandpromenaden, alldeles intill Pålsjö Kallbadhus. Restaurangen är öppen året runt men många Helsingborgare förknippar den med en runda boule på våren eller en After Beach på sommaren. Och inte minst med prisvärd och vällagad mat. Det finns en rekommendation i White Guide och man fick nära full pott när Helsingborgs Dagblad recenserade i mars i år.

KOL & Cocktails öppnade i Helsingborg 2015 med fokus på en totalupplevelse; mat & dryck, service, inredning och musik, allt samverkar för att skapa en helhetsupplevelse för gästerna. Två år senare öppnade KOL & Cocktails i Malmö och båda restaurangerna har blivit utnämnda till ”Årets Restaurang” vid flera tillfällen i respektive stad. Gruppen har senare utökats med Restaurang Rya på Rya GK och asian fusion-konceptet Yoko i Gastros gamla lokaler på Järnvägsgatan. Den senare har även den blivit utnämnd till ”Årets Restaurang” i Helsingborg.

– Det vi tar med oss från våra andra verksamheter är samma fokus på att mat & dryck, service, inredning och musik ska hålla en hög nivå där alla är lika viktiga komponenter för att skapa en oförglömlig helhetsupplevelse, fortsätter Michael Fogelqvist.

Vad händer efter ägarbytet?
– Inte speciellt mycket till att börja med, vi tycker att Tess har gjort ett väldigt bra jobb de senaste åren med att både behålla sina stamgäster och samtidigt attrahera en ny publik. Båda delarna är väldigt viktiga, säger Patrick Jakobsson.

– Det är klart att vi har lite tankar kring vissa saker vi vill utveckla för att ytterligare lyfta upplevelsen av ett besök på Pålsjö Krog. Samtidigt är det viktigt att värna om det arv och den tradition som finns, det är ju inte vilken krog som helst utan här finns mycket som inte ska förändras fortsätter Mattias Tornblad. Under januari kommer vi att stänga helt och göra en liten ansiktslyftning. Här handlar det mest om förbättringar och ”småfix” innan vi öppnar upp igen i februari.

– Målsättningen är precis som med våra andra ställen att skapa en naturlig mötesplats för alla som vill äta och dricka gott i en trevlig miljö, där alla oavsett ålder ska känna sig bekväma. Vi ska locka en mix av människor i olika åldrar där alla känner sig välkomna och behålla den mixen över tid, avslutar Michael.

För mer information kontakta;
Michael Fogelqvist
0707-940494
micke@kolhelsingborg.se